אמנת הפרסום המיטיב

לנקות ירוק זה כבר בשגרה

סביר להניח שלפחות חלקנו שמענו כבר על חומרי הניקוי האקולוגיים שנוצרו על מנת לתת מענה לנזקים הבריאותיים והאקולוגיים שגורמי לנו חומרי הנקיון הכימיים הרגילים. (הרחבה על נושא הנזקים הבריאותיים והאקולוגיים של חומרי הניקוי שאנו משתמשים בהם תוכלו למצוא במאמר "לנקות בלי ללכלך")
יחד עם זאת עדיין לא רבים הם האנשים משתמשים בחומרי הניקוי האקולוגיים, וזאת ניתן לראות לפי היצע חומרי הניקוי האקולוגיים ביחס לחומרי הניקוי הכימיים במדפי רשתות השיווק.

במאמר הבא אנסה להסביר מה מונע מאיתנו להשתמש בחומרי ניקוי אקולוגיים ולמה סיבות אלו אינן צריכות לעמוד בדרכנו.

טענה מספר 1: המוצרים אינם זמינים וקשה למצוא אותם.

אחת הסיבות המונעות מאיתנו לקנות חומרי הניקוי האקולוגיים היא הנגישות שלהם. בעבר ניתן היה להשיג את חומרי הניקוי האקולוגיים רק בחנויות טבע או דרך הזמנה ישירה מהספק. לשמחתנו כיום ניתן למצוא את חומרי הניקוי האקולוגיים של Ecover הבלגית ואת Ecofriend של חברת "טיידי" הישראלית ברשתות השיווק כמו "מגה" ו"שופרסל" וכמו כן בכל חנות טבע או חנות למזון אורגני.

לוגו אקובר


טענה מספר 2:
החומרים הטבעיים מנקים פחות טוב.
האם ניסיתם לנקות עם חומרים אקולוגיים? בימינו החומרים האקולוגיים התפתחו מאוד ומנקים לא פחות, ולפעמים אפילו יותר טוב מחומרי הניקוי הכימיים. הבעיה היא שבמקום לנסות בעצמנו אנחנו מאמינים לדעות קדומות, אפילו אם הם לא מנוסחות במפורש, כמו למשל שאם חומר ניקוי לא צורב את הידיים אז הוא לא חזק.

יש להתייחס אל כל מוצר בפני עצמו. יתכן שאבקת ההלבנה האקולוגית פחות טובה מזו הכימית (מה שאינו נכון כלל) אך לעומת זאת מסיר השומנים יותר טוב. אין להסיק על כלל מוצרי הניקוי האקולוגיים.


לוגו אקופרנד


טענה מספר 3:
החומרים האקולוגיים הם רק לעשירים:
זה נכון שחומרי הניקוי האקולוגיים יקרים יותר, אבל בכמה יקרים יותר?

דוגמא: מחיר ליטר מרכך כביסה של אקובר עולה 17-19 שקלים. במחיר זה אפשר לקנות שנים שלושה ליטר של מרכך כביסה רגיל!

שלא יעבדו עליכם. רבים ממרככי הכביסה, וכמותם גם מוצרים אחרים הינם מדוללים במים (לא תהיתם למה פקק המדידה כל כך גדול). זהו טריק שיווקי שגורם לנו להרגיש שאנחנו מקבלים יותר תמורת פחות כסף. המוצרים האקולוגיים מאוד מרוכזים, ומסיבה זו הם מספיקים לזמן רב ולא תופסים מקום מיותר.

עכשיו נניח שבכל מקרה המוצרים האקולוגיים יותר יקרים. נניח שההפרש בין ליטר מרכך כביסה אקולוגי לבין כמות מרכך כביסה כימי שמספיקה לאותה כמות של כביסות הוא חמישה שקלים. הרבה לא? אבל מרכך כביסה לא קונים כל יום. קונים כל שלושה חודשים. האם לא היינו משלמים שקל וחצי לחודש על מנת שלבגדים שלנו לא יצמדו שאריות של חומרים כימיכליים, או שמי הכביסה לא יזהמו את מי התהום?

ודוגמה זו תקפה לכל סוגי מוצרי הניקוי.

 

אני מקווה שהצלחתי לשכנע אתכם לעבור להשתמש בחומרי ניקוי ידידותיים, או לפחות להתנסות בהם ולהכיר אותם.


 

מחבר המאמר הוא צור טאוב, מייסד פרויקט אגורה



אזור התגובות למאמר נועד ליצור דיון מפרה ומעשיר סביב נושא המאמר.
אנא כתבו בצורה נאותה ועניינית כדי שנאשר אותן.