ניהול תקציב אישי / משפחתי
שאלה: כמה כסף יש לכם כעת בעובר ושב?
שאלה: כמה כסף יש לכם במזומן?
שאלה: כמה כסף הולך לרדת החודש מכרטיס האשראי?
מסתבר שלרובנו אין תשובה מדויקת לשאלות אלו. התשובה היא מאוד כללית ולפעמים אין כלל מושג.
מצב זה בו איננו יודעים בכל רגע נתון מה הוא מצבנו הפיננסי הנוכחי, מה יהיה מצבנו הפיננסי בעוד חודש, בעוד חצי שנה, הוא אחד הגורמים המרכזיים ל"חיים במרדף". חיים בהם אנו כל הזמן מרגישים ש"אין לנו". אין לנו כסף לעשות את מה שאנו רוצים, אין לנו כסף לשלם את מה שאנו צריכים, ויש לנו הרבה הרבה לחץ ואי סדר.
אנשים שהחליטו לקחת את חייהם בידיים ולנהל באופן מדויק את החשבונות שלהם, מעידים שהחיים שלהם השתנו. הם מרגישים יותר בשליטה על החיים שלהם, ושליטה זו מלווה בהרגשה של חופש.
כיום ישנן דרכים חינמיות רבות, ובמיוחד בעידן המחשבים והאינטרנט, לנהל באופן מדויק את המצב הפיננסי, אך לפני שניגש לפרט את הדרכים יש לתת את הדעת למספר טענות נפוצות שעולות המונעות מאנשים להחליט לארגן את החיים הפיננסיים שלהם:
- אני לא משתמש במחשב על בסיס יום יומי: אין בעיה. קחו לעצמכם פנקס קטן שיהיה אתכם תמיד בארנק. כל פעם שתוציאו כסף, או תגהצו את האשראי, רשמו זאת בפנקס. אחת לשבוע הזינו את הנתונים למחשב.
- אני לא רוצה לדעת במדויק כמה כסף יש לי כדי לא להגביל את עצמי: נכון שידיעה מדויקת של המצב הפיננסי יוצרת הרגשה של גבול, אך חוסר הידיעה הוא אשליה שתשלמו בעקבותיה פי כמה וכמה.
- אין לי כוח או זמן לנהל רישום של כל ההוצאות וההכנסות שלי: זו היא טענה מאוד נפוצה. אילו רק ידעו האנשים כמה זמן וכוח הם מאבדים על לרדוף אחרי המינוס בעקבות חוסר ניהול וארגון התקציב, דעתם הייתה משתנה במהרה.
כלים לניהול התקציב:
עבור "שועלי מחשבים", אשר שולטים בתוכנת הEXCEL , הדרך הטובה והגמישה ביותר היא לבנות לעצמם דוח מותאם אישית.
עבור שאר הגולשים ישנם באינטרנט מספר אתרים אשר מאפשרים לנהל את החשבונות און-ליין.
בדקנו את האתרים השונים, והאתר בעל המערכת המוצלחת ביותר לדעתנו הוא האתר www.hayavim.co.il
האתר ידידותי למשתמש, ומלווה בסרטוני עזרה קצרים שמאפשרים לכל משתמש להתמצא בקלות בשימוש באתר.
וכמו שאמרנו, השימוש במערכת הוא בחינם.
נכתב על ידי צור טאוב מצוות אגורה
אנא כתבו בצורה נאותה ועניינית כדי שנאשר אותן.