אמנת הפרסום המיטיב

פרקט בבית - איך לבחור, דגשים חשובים ועלויות


קרדיט תמונה: freepik

רצפת פרקט בבית היא ללא ספק הלהיט העיצובי של השנים האחרונות. מטרנד של העשירים והמפורסמים, זה הפך לפתרון אלגנטי בקרב אזרחים מכל קצות הארץ, אצל בעלי בתים ואצל בעלי דירות (אפילו קטנות).

כדאי לקחת בחשבון את העובדה שיש כיום מגוון רחב מאוד של פרקטים. במדריך שלפניכם נסביר איך בוחרים פרקט לבית פרטי או דירת מגורים על הצד הטוב ביותר. שימו לב כי השיקולים לבחירה של פרקט בסלון עשויים להיות שונים בחלקם ביחס לבחירה של פרקט לחדר אחר, כמו חדר ילדים, חדר עבודה, חדר שינה של ההורים ואפילו ביחס לחדרי רחצה ומטבחים.

מה חשוב לבדוק לפני התקנת פרקט בבית

הנה "רשימת מכולת" של סעיפים מרכזיים ודגשים שחשוב להכיר ולבדוק היטב מבעוד מועד. שימו לב מה חשוב לבדוק לפני התקנת פרקט בבית ואיך לבחור נכון:
  • עץ טבעי או למינציה – יתכן שאתם רוצים פרקט בכל הבית ויתכן שאתם רוצים לשדרג באופן כזה חדר אחד. מה שבטוח, עליכם לדעת שלצד הסוג הטבעי שמיוצר מעץ ישנו סוג סינטטי, דמוי עץ. סוג זה נקרא פרקט למינציה. ככלל, הסוג הטבעי נחשב לאיכותי יותר, וזה כמובן בא לידי ביטוי בעלויות.
  • סוג העץ – במידה והחלטתם לבחור פרקט עץ טבעי, שימו לב שניתן לבחור פרקטים מכל מיני סוגי עצים. לפני ההתקנה של הפרקט חשוב לבדוק היטב את מאפייני העצים השונים. ישנם עצים בעלי גוונים כהים ואילו אחרים בהירים. ניתן למצוא סגנונות עם מראה גבשושי, מעושן, חלק ועוד. שימו לב שישנם עצים יוקרתיים ויקרים מאחרים כך שגם השיקול התקציבי צריך להילקח בחשבון ונסביר על כך בהמשך.
  • עובי – פרקטים נבדלים אלה מאלה בעובי שלהם. ככלל, הסוגים העבים יותר הם האיכותיים והעמידים ביותר. שימו לב שבפרקטים עבים אפשר כעבור שנים לבצע חידוש על ידי ליטוש והחלקה מבלי שהדבר יגרע מאיכות הפרקט.
  • מקדם השחיקה – מקדם השחיקה של פרקט הוא מדד שמתאר את חסינותו בפני שחיקה ושריטות. אם מתקינים פרקט במטבח למשל או בחדר עבודה ויודעים מראש שזה מקום שבו העומס על הרצפה גדול, רצוי לבחור בסוג בעל מקדם שחיקה גבוה יחסית.
  • עמידות למים – ישנם הבדלים ניכרים בעמידות של הפרקטים במגע עם מים או רטיבות ממושכת. כיום להתקין אפילו פרקט במקלחת, אך זה צריך להיות סוג עמיד למים, שלא מתנפח או נסדק עקב חשיפה ללחות גבוהה.
  • מידע נוסף בנושאבמדריך פרקט לבית של תותח הפרקטים.

דגשים חשובים נוספים לפני בחירת פרקט

חשוב להכיר עוד כמה דגשים, עוד לפני שבוחרים ומזמינים מתקין לצורך הרכבה של פרקט בכל החדרים בבית או בחלקם.
  • בדקו מראש האם סוג הפרקט שאתם בוחרים צפוי לשנות את צבעו עם הזמן. ישנם פרקטים שבאופן טבעי משנם את צבעם. יש אנשים שמאוד אוהבים את זה, יש כאלה שמתחברים לכך פחות.
  • התקנה של פרקט איכותי יכולה להועיל גם בשיפור רמת הבידוד בבית. הדגמים האיכותיים מספקים בידוד טוב בפני חום וקור ואפילו בידוד אקוסטי מסוים. פרקט למינציה פחות טוב בכך, אולם מתקין מקצועי יוכל להוסיף שכבת בידוד לפני הנחת הפרקט.
  • לא רצוי שהפרקט יהיה בעל יותר מדי שכבות. תלת שכבתי או דו שכבתי זה בהחלט רצוי ומקובל. כך מתקבל עובי טוב והחיבור בין השכבות עמיד בצורה טובה. 
  • גימור של פרקטים יכול להיעשות בשיטות שונות (כגון שכבת שמן, צבע שמן או לכה). לכל שיטת גימור השפעה אחרת על אופי הנראות של הפרקט לאחר ההתקנה.

כמה עולה פרקט לדירה או לבית

נסיים עם תשובה לשאלה כמה עולה פרקט לדירה. טווח המחירים משתנה בהתאם לסוג הפרקט והיקף העבודה. ככל שמשטח הפרקט גדול יותר, מחיר העץ וגם מחיר ההתקנה יהיה בהתאם.

מחיר פרקט לבית פרטי או לדירה כולל ההתקנה נע סביב 200 - 300 ₪ למטר עבור פרקט עץ איכותי, אך יכול להיות גבוה מזה אם מדובר בסוג עץ מהיקרים ביותר.

עלות פרקט למינציה כולל התקנה אמורה לעמוד על מחצית מהמחיר הנ"ל, כלומר על בין 100 ל-200 ₪ למטר. כעת, יש בידכם מידע רב שיעזור לכם לבחור את הפרקט המתאים לכם ולביתכם.
אזור התגובות למאמר נועד ליצור דיון מפרה ומעשיר סביב נושא המאמר.
אנא כתבו בצורה נאותה ועניינית כדי שנאשר אותן.