אמנת הפרסום המיטיב

עוגות של בית שכולם אוהבים


קרדיט תמונה: pixabay.com

מכירים את התחושה הזו שיש כשאתם מתגעגעים למשהו ישן נושן? משהו נוסטלגי? משהו פשוט ומוכר שלא מתחכם אלא קל להכנה וטעים כל כך. כאלו בדיוק הן עוגות הבית הבחושות והאהובות שכולנו גדלנו עליהן. אז אין כמו לחזור למקורות ולהכין עוגת של בית נימוחה, טעימה ועם ניחוח של פעם שיתפשט לכם ברחבי הבית והלב.

עוגת קוקוס ותפוזים עם סולת

עוגות בחושות הן תמיד כיפיות להכנה, הן טעימות והרכיבים שלהן תמיד נמצאים בהישג יד. עוגה זו עשירה, נימוחה וטעימה שמקפיצה מיד את הזיכרונות מבית אימא. להכנתה תזדקקו למיץ תפוזים, שמן, קוקוס, ביצים, סוכר וסולת. הניחו את הביצים עם הסוכר וטרפו מספר דקות. הוסיפי את שאר הרכיבים וערבבו היטב. העבירו את הבלילה לתבנית ואפו בחום בינוני. לאחר האפייה יש להרטיב אותה עם מיץ תפוזים לקבלת עוגה נימוחה ועסיסית במיוחד שלא ניתן לפספס ממנה אף ביס. על חלקה העליון של העוגה בזקו שבבי קוקוס.
לטבעונים שביניכם נמליץ להכין אותה עם חומץ תפוחים במקום הביצים, שאר הרכיבים זהים, וניתן לשדרגה באמצעות אגוזים קצוצים או קוקוס טחון בתוך הבלילה.  

עוגה בחושה עם טחינה וסילאן

עוגת טחינה וסילאן היא עוגת בריאות מהסוג הטעים ביותר. פשוטה וקלה להכנה, נהדרת עם כוס הקפה או התה ומושלמת לאירוח. להכנתה צריך רק: סוכר לבן וחום, טחינה גולמית, ביצים, שמן, קינמון, סילאן, וקמח. מי שמעוניין בשדרוג יכול להוסיף שערות או ממרח של חלבה. בקערה גדולה הניחו את כל החומרים וערבבו היטב עד קבלת תערובת אחידה. פזרו שומשום בתחתית ועל הדפנות של התבנית ובסיום האפייה תוכלו להפוך אותה ולקבל עוגה מפנקת במיוחד.

עוגת מייפל קלסית

בניגוד לעוגות אחרות שעשויות להיות מורכבות יותר עוגת המייפל הזו היא קלה ואת הרכיבים להכנתה יש בכל בית. עוגת המייפל הקלסית הזו ניתנת להכנה הן בגרסה חלבית והן בגרסת הפרווה. תוכלו לשלב בה שלל תוספות שיעמיקו את טעמה כמו סוגים שונים של אגוזים או צימוקים. הכנתה מצריכה: ביצים, חלב או מיץ תפוזים אם בוחרים בגרסת הפרווה, סוכר, שמן וקמח תופח. ערבבו היטב והכניסו לתנור. בתום האפייה כשהיא עדיין חמה זלפו בנדיבות סירופ מייפל שייספג בעוגה ויהפוך אותה לרכה ונימוחה.

עוגת שוקולד צ'יפס

עוד עוגה טעימה שהכנתה פשוטה במיוחד היא עוגת שוקולד צ'יפס, עוגה נימוחה עם נגיעות שוקולד שנמס בפה. כדי להכין אותה נזדקק לסוכר, תמצית וניל, חמאה, קמח, שמנת חמוצה, אבקת אפייה, ביצים ושוקולד צ`יפס. ערבלו בקערת מיקסר את הסוכר והחמאה, הוסיפו את הביצים בהדרגה ולאחר מכן את השמנת החמוצה ותמצית הווניל. בקערה אחרת ערבבו את הקמח עם אבקת האפייה ואז אחדו את המרכיבים. הוסיפו את השוקולד צ'יפס, ערבבו היטב והעבירו לתבנית ואפו במשך ארבעים דקות.  

עוגת שיש חלומית

עוגת שיש היא עוגה נהדרת שמשלבת בין שני טעמים בעוגה אחת. גם חזותה החיצונית מעניינת הודות לערבוב השכבות יחד ויצירת טקסטורה המזכירה שיש – ומכאן גם שמה. לפניכם מתכון לעוגה חלומית, נימוחה וטעימה שייקח לכם בדיוק שתי דקות להכין. מוכנים? בואו  נצא לדרך. המצרכים: ביצים, קקאו, שמן, קמח תופח, סוכר, מיץ תפוזים או חלב (תלוי אם אתם רוצים אותה חלבית או פרווה) ותמצית וניל. כדי להכין אותה נערבב בקערה את כל הרכיבים למעט הקקאו, כשלושת רבעי תערובת לבנה נעביר אל תבנית האפייה ולרבע הנותר נוסיף את הקקאו ונערבב היטב. כעת נשפוך את הרבע השוקולדי שלנו על הבלילה הלבנה וניצור צורות באמצעות שיפוד מעץ. את העוגה יש לאפות כ-40 דקות בחום בינוני-גבוה. לאחר קירורה במלא ניתן לבזוק מעליה אבקת סוכר.

עוגת פרג מפנקת

פרג הוא ללא ספר טעם נרכש אך אלו שאוהבים אותו, אינם יכולים להפסיק לאכול ממנו ובצדק. לפניכם מתכון לעוגת פרג משגעת שלא תוכלו להפסיק לאכול ממנה לרגע. הרכיבים להכנתה הם פרג טחון טרי, קמח תופח, אבקת אפייה, תפוח עץ מקולף ומרוסק, ביצים, סוכר, יוגורט, שמן או חמאה מומסת, תמצית וניל, גרידת לימון, סילאן, קורט מלח ואבקת סוכר. הכנתה פשוטה מאין כמוה כיאה לעוגות בחושות. ערבבו בקערה אחת רכיבים יבשים ובשנייה את הרטובים. אחדו את הרכיבים היבשים עם הרטובים עד קבלת בלילה אחידה. חממו תנור לחום בינוני, העבירו את הבלילה לתבנית אפייה ואפו במשך ארבעים דקות. לאחר שהעוגה התקררה לחלוטין בזקו מעליה אבקת סוכר.

אזור התגובות למאמר נועד ליצור דיון מפרה ומעשיר סביב נושא המאמר.
אנא כתבו בצורה נאותה ועניינית כדי שנאשר אותן.