אמנת הפרסום המיטיב

מידע חשוב לצורך הגשת תביעת רשלנות רפואית

בדרך כלל אנו חושבים על רופאים, אחיות וספקי שירותי בריאות אחרים כאנשים שעוזרים לנו להחלים מפציעה חמורה. למרבה הצער, יש הרבה יותר מדי מקרים שבהם אנשי המקצוע הרפואיים הם שגורמים או מחמירים את הפציעות שלנו. אף על פי שאף אחד אינו מושלם וטעויות קורות בכל מקצוע, כאשר טעות רפואית היא תוצאה של רשלנות, המטופל הנפגע זכאי על פי חוק לבקש פיצוי בגין רשלנות רפואית.

שוחחנו בנושא עם עורך דין שמואל קשיוב אשר ציין בפנינו כי בניגוד לסוגים אחרים של תביעות נזקי גוף, מקרי רשלנות רפואית דורשים תשומת לב וטיפול מיוחדים. אדם לא יכול פשוט להופיע בבית המשפט בטענה שהרופא שלו עשה טעות. עליו להציג ראיות מומחים המדגימות בדיוק כיצד הגורם הרפואי שטיפל בו חרג מסטנדרט הטיפול המקובל וכיצד סטייה זו גרמה ישירות לנזקים מהם הוא סובל. זוהי דרישה מורכבת, וכזו שאסור לכם לנסות להתמודד איתה ללא סיוע של עורך דין רשלנות רפואית מנוסה.

הבנת חובתו של הרופא להעניק טיפול רפואי נאות

חשוב להבין שלא כל טעות שנעשתה על ידי רופא, אחות או בית חולים נחשבת רשלנות רפואית. החוק והפסיקה מחייבים אנשי מקצוע בתחום הבריאות לספק טיפול רפואי נאות וסביר במסגרת מומחיותם. המשמעות היא, למשל, שרופא אינו מבצע רשלנות באופן אוטומטי אם הוא מסרב לטפל בכם במצב מסוים, או אפילו אם הוא נותן לכם עצות שאינכם מסכימים איתן. עם זאת, ייתכן שתהיה לכם תביעה בגין רשלנות, אם הרופא שלכם לא יצליח להשיג "הסכממה מדעת" להליך רפואי, כפי שנסביר להלן.

המפתח לכל תביעת רשלנות היא קביעת "סטנדרט הטיפול". זהו מונח משפטי המשמש לתיאור השיטות המקובלות של איש מקצוע רפואי כאשר הוא מתמודד עם מחלה או פציעה נתונה. לדוגמה, נניח שאתם מאובחנים עם מחלה מסוימת. רוב הרופאים יטפלו במחלה זו על ידי מתן מרשם לתרופה X אך מסיבה כלשהי, הרופא שלכם רשם תרופה Y שאינה מתאימה למצבכם ולמעשה גורמת לתופעות לוואי שרק מחמירות את מצבכם. בתרחיש זה, הרופא שלכם חרג מסטנדרט הטיפול המקובל וסביר שביצע רשלנות רפואית.

כמובן שטעויות טיפול תרופתיות הן רק דוגמה אחת לאופן שבו איש מקצוע בתחום הבריאות יכול לחרוג מסטנדרט הטיפול המקובל. חלק מהקטגוריות הנפוצות האחרות של רשלנות רפואית כוללות:

• אבחנה שגויה: לפעמים הרופא לא רושם תרופה שגויה. במקום זאת, הוא או היא לא מצליחים לזהות כראוי את המחלה שלכם. לכן, גם אם מהלך הטיפול מתאים לאבחנה, הוא אינו מתייחס למעשה לבעיה הרפואית הבסיסית שממנה אתם סובלים.

• עיכוב באבחון: לחילופין, הרופא עשוי לבצע את האבחנה הנכונה, אך לא יעשה זאת בזמן. זה קורה לעתים קרובות בהקשר של טיפול חירום. רופא יבדוק במהירות מטופל ויחליט שהוא סובל ממחלה קלה. אולם מספר ימים או שבועות לאחר מכן, למטופל נודע כי המצב חמור הרבה יותר, וכתוצאה מהאיחור בקבלת האבחנה המתאימה, קשה יותר או אפילו בלתי אפשרי לטפל בו.

•טעויות ניתוח והרדמה: בעוד רשלנות מתרחשת בכל המקצועות הרפואיים, טעויות שנעשו על ידי מנתחים ורופאים מרדימים מייצרות לרוב את ההשלכות הקטסטרופליות ביותר, כולל מוות. למרות שהמנתחים במדינת ישראל הם אנשי מקצוע מיומנים ביותר, ישנם מאות דברים שעלולים להשתבש בחדר ניתוח, החל מהרופא שחותך במקום הלא נכון או משאיר מכשיר כירורגי בתוך גופו של המטופל, ועד למקרים בהם הרופא המרדים נותן יותר מדי או מעט מדי הרדמה במהלך הניתוח.

רשלנות רפואית בלידה

בעוד שכל פגיעה הקשורה לרשלנות רפואית היא נוראית עבור הנפגע, רשלנות שגורמת לפציעות לידה לתינוקות היא הרסנית במיוחד עבור ילדים והורים כאחד. הסיבה לכך היא שפציעות לידה הן לרוב קבועות. במקרים חמורים, המשמעות היא שהילד יזדקק כל החיים לטיפול רפואי ואישי מסביב לשעון רק כדי לספק רמת חיים מינימלית.

דוגמאות לנזקים אשר לעתים קרובות קשורים לרשלנות רפואית בלידה כוללים:

• שיתוק על שם ארב.

•שיתוק מוחין

•שיתוק פנים

• שברים

• היפוקסיה

•כליאת כתפיים

• פציעות בגולגולת.

איזה פיצויים אני זכאי לדרוש?

אם אתם מצליחים להוכיח שרשלנות של רופא או בית חולים פצעה אתכם, איזה סוג של פיצוי אתם יכולים לצפות לקבל? התשובה לשאלה זו תלויה כמובן בעובדות הספציפיות של המקרה שלכם. ככלל, אתם זכאים לפיצוי בגין הוצאותיכם הרפואיות הנובעות מהרשלנות, כמו גם הפסדי השתכרות ופיצוי בגין כאב וסבל. אם הרשלנות גרמה לפגיעה קבועה כלשהי, ייתכן שתהיו זכאים גם להוצאות בגין עזרת צד ג', לרבות הוצאות להן נזקקתם לצורך שינוי ביתכם כדי שיתאים למצבכם הנוכחי.

חושדים שמקור הנזקים שלכם ברשלנות רפואית? צרו קשר עם עורך דין

אם יש לכם סיבה לחשוד כי נפלתם קורבן לרשלנות רפואית, חיוני ליצור קשר עם עורך דין בהקדם האפשרי. בדרך כלל נפגעי רשלנות רשאים להגיש תביעה בתוך 7 שנים ממועד הפגיעה המקורית. אבל במקרים מסוימים קיימים חריגים המאריכים את התקופה האמורה ולכן גם אם חלפו 7 שנים מומלץ שתתייעצו עם עורך דין כדי לבדוק את האפשרויות העומדות בפניכם.


קרדיט ל Pixabay באתר PEXELS

אזור התגובות למאמר נועד ליצור דיון מפרה ומעשיר סביב נושא המאמר.
אנא כתבו בצורה נאותה ועניינית כדי שנאשר אותן.